h1

Speciál Alfa Romeo „Bonnie“ se připravuje na další rekord.

26 srpna, 2008

Na solná pole v americkém Bonneville (Wendover, Utah) se vrací superspeciál Alfa Bonnie, postavený na platformě modelu Alfa Romeo Spider z roku 1991.

Závodní tým Richarda Kreinese se zde v druhé polovině srpna pokusí s tímto vozem (kategorie G/BGMS – Blown Gas Modified Sports) překonat výkon dosažený v roce 2006, kdy byla upravené Alfě naměřena maximální rychlost 350 km/h.

Richard Kreines také doufá v překonání absolutního rekordu kategorie G/BGMS, který činí 355 km/h. Inovovaný speciál by podle posledních informací mohl dosáhnout rychlosti až 370 km/h.

Hlavní podíl na zásadním tuningu Alfy Spider 1991 má technik Mike Besic (Besic Motorsports) a expert na motory Jim Steck pracující pro společnost Autocomponenti.

Také díky jejich spolupráci má koncept Alfy, jenž je osazen modifikovaným čtyřválcem, na svém kontě už tři rekordy, kterých dosáhla v letech 1999, 2002 a 2006.

Žlutě lakovaný monopost Alfa „Bonnie“ je v současné době nejrychlejším vozem nesoucím na kapotě logo této milánské značky – dříve držel rychlostní primát tovární model Alfa Pro-Car 164.

Napsat komentář